Bağdat'ta bir günde iki saldırı

Bağdat'ta bir gün içinde iki bombalı saldırı yaşandı. Sabah saatlerinde IŞİD'in düzenlediği bombalı saldırıda 13 kişi hayatını kaybederken bir diğer bölgede bölgedeki pazar yeri saldırısında da en az 7 kişi yaşamını yitirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Irak’ta Bağdat’ın doğusunda meydana gelen bombalı saldırıda en az 12 kişi öldü, 50 kişi yaralandı. IŞİD tarafından üstlenilen saldırı Şii nüfusun yoğun olarak yaşadığı Cemile bölgesindeki sebze, meyve halinde gerçekleştirildi.

 BİR GÜN İÇİNDE İKİ SALDIRI 

Sabah saatlerinde Cemile bölgesinde gerçekleşen saldırıdan sonra bir saldırı da Baladiyat bölgesinde gerçekleşti. İntihar bombacısının düzenlediği saldırıda en az 7 kişi hayatını kaybederken, onlarca kişi yaralandı.

IŞİD’İN GÖZDE HEDEFİ SADR ŞEHRİ

Musul’da Irak ordusu ve Şii milisler tarafından IŞİD’e karşı ortak yürütülen operasyonlar devam ediyor. Sadr şehrinde bulunan Cemile bölgesi IŞİD tarafından sıklıkla tercih edilen hedeflerin başında geliyor. IŞİD’in bölgede en son 2 Ocak’ta gerçekleştirdiği saldırıda bombalı araçla gerçekleştirilen intihar saldırısında 35 kişi hayatını kaybetmişti. (Dış Haberler)