CIA: Putin diğer ülkelerdeki seçimlere de karışacak

Amerikan istihbaratı, Rusya'nın başkanlık seçimlerine Donald Trump'ın lehine siber müdahalede bulunduğu iddiasına dair raporunu açıkladı. Raporda, benzer bir müdahalenin başka ülkelerde de yapılabileceği uyarısı yer aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD, Rusya'nın son başkanlık seçimlerine 'siber müdahale'de bulunduğu iddiasını tartışmaya devam ediyor. Amerikan istihbarat servislerinin dün kamuoyuna açıklanan ortak raporu, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, bu müdahaleyle Donald Trump'ın seçimleri kazanmasına yardımcı olduğu" sonucuna vardı.

Raporda, 'seçimlere hazırlanan Amerikan müttefiklerinin de Moskova'dan benzer bir müdahaleye maruz kalabileceği' uyarısı yer aldı. İstihbarat raporunda, "Değerlendirmemize göre, Moskova ABD başkanlık seçimlerini hedef alan kampanyasından çıkardığı dersleri, Amerikan müttefikleri ve onların seçim süreçleri de dahil olmak üzere, gelecekte uygulamaya devam edecek" ifadesi kullanıldı.

20 Ocak'ta başkanlığı Barack Obama'dan devralmaya hazırlanan Trump bu iddiaları reddetmiş ve Moskova'ya destek vermişti. (Dış Haberler)