Mültecilere 'ölmesinler' diye yardım eden çiftçi yargılanıyor

Fransa-İtalya sınırından geçmeye çalışan mültecilere arabasıyla yardım eden Fransız çiftçi Cédric Herrou hakim karşısına çıktı. 5 yıl hapis ve 30 bin euro para cezasıyla yargılanan çiftçi, "Onlara yardım ettim çünkü otoyollarda hayatlarını kaybedenler var" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'nın güneyindeki Roya vadisinde çiftçilik yapan Cédric Herrou, Afrikalı mültecilerin İtalya'dan Fransa'ya geçişine ve konaklamalarına yardım ettiği gerekçesiyle Nice'de çarşamba günü hakim karşısına çıktı. Mültecileri kendi aracıyla sınırdaki dağ yollarından Fransa'ya getiren Herrou 5 yıl hapis ve 30 bin euro para cezası ile yargılanıyor.

 'YAPILMASI GEREKTİĞİ İÇİN YAPTIM' 

Mahkemede 37 yaşındaki çiftçi: "Mülteci geçişlerine yardım ettim çünkü onlara sorun çıkaran insanlar var, otoyollarda hayatlarını kaybedenler var" sözleriyle savunma yaptı. Fransa devletinin mülteci politikalarını da eleştiren Herrou, "Bir devlet var ki sonuçlarını düşünmeden dikenli teller çekiyor" dedi.

 'MÜLTECİLER İÇİN KANUNLARI YIKACAKSAK YIKALIM' 

Fransa'nın güneyindeki Nice kentinde görülen davada, mahkeme salonunun önü Herrou'ya destek olmak için gelenlerle doldu. Destekçiler, "Mülteci ve göçmenlerle dayanışmaya ve ağırlamaya evet" pankartları ile toplandı. Herrou ,300 civarındaki destekçisine duruşma öncesinde 'Eğer insanlara yardım etmek için kanunları gözardı etmemiz gerekiyorsa, durmayalım" dedi.

 'TERÖRÜ DEĞİL MÜLTECİLERİ ENGELLİYORLAR' 

Fransız Le Monde gazetesi'nin Herrou'yla mültecileri taşırken yaptığı röportaj ülke gündemine oturmuştu. Mültecileri dağ yollarında taşırken yapılan röportajda Herrou, "Bu bölgeye çok fazla polis yerleştirildi. Normalde teröre karşı önlem için yerleştirilen polislerin terörü engellemeye yönelik yaptıkları bir şey yok ama mültecilere karşı engellemeleri çok" demişti. (DIŞ HABERLER)