ABD istihbaratı: Rusya saldırısı çok boyutlu

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper, Rusya'nın seçimleri hacklediği iddialarıyla ilgili Trump'ın tavrını eleştirdi. Clapper, Rus müdahalesinin 'çok daha karmaşık' olduğunu savundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  ABD'de Trump gelince görevini bırakacak olan Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper, Rusya'nın seçimleri hacklediği iddialarıyla ilgili yeni seçilmiş başkan Donald Trump'ıın tavrını sert bir dille eleştirdi. Clapper, Trump'ın iddialara ilişkin tavrına yönelik "şüphe duymak başka birşey küçümseyip, aşağılamak bambaşka" dedi.

'RUSYA SADECE SEÇİMİ HACKLEMEDİ'

The Guardian'ın haberine göre Clapper, dün yaptığı basın toplantısında Rusya muhtemelen daha da agresif bir siber vaziyet ortaya çıkacağını varsaydığını söyledi. Clapper, Rusya'nın seçimleri hacklemesini karmaşık bir siber saldırı olarak tanımlayarak  hackleme faaliyeti işinin sadece bir boyutu olduğunu belirtti. Clapper'a göre Ruslar bu saldırı sırasında propaganda dezenformasyon ve yalan haber üretimi gibi araçlara da başvurdular.

'ASSANGE RUSYA'NIN MANİVELASI'

James Clapper Trump'ın Julian Assange'a referans vererek açıklama yapmasını da eleştirdi. İstihbaratçılar Assange'ın en azından ABD'ye yönelik hasmane bir tutum içinde olduğunu nihayetinde de Rusya'nın manivelası olduğunu düşünüyorlar. İstihbaratçılar ayrıca Wikileaks tarafından en son yayınlanan Podesta yazışmalarının Assange'a Rus aracılar tarafından sızdırıldığını düşünüyor. Hem Clapper hem de onunla birlikte toplantıya katılan Ulusal Güvenlik Kurumu (NSA) genel direktörü Michael Rogers Assange'ın güvenilmez bir kaynak olduğunun altını çizdiler.

Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Ulusal Güvenlik Kurumu (NSA) ve Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Rusya'nın ABD seçimlerini hacklediği iddialarına dair bulguları içeren raporu bugün açıklayacak.