Trump'un yeni dostu: Assange!

Julian Assange'ın Rusya'nın seçim manipülasyonuna ilişkin açıklamalarına Trump'tan destek geldi. Trump'ın desteği bazı partililerde rahatsızlık yarattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Wikileaks genel yayın yönetmeni Julian Assange'ın Rusya'nın ABD seçimlerine yönelik müdahalesiyle ilgili yaptığı açıklamalara yeni başkan Donald Trump'tan destek tweeti  geldi. Julian Assange John Podesta'nın e-mail hesabının hacklenmesi ile ilgili o maiileri 14 yaşındaki bir çocuğun bile hackleyebileceğini ifade etmişti.

Assange: Değil Rusya, 14 yaşındaki çocuk bile hackleyebilirAssange: Değil Rusya, 14 yaşındaki çocuk bile hackleyebilir

MEDYANIN İKİYÜZLÜLÜĞÜNÜ KİMSELER BİLMEZ

The Guardian'ın haberine göre Donald Trump ise Assange'ın Fox News'a verdiği röportajın ardından atttığı tweette "Julian Assange 14 yaşında bir çocuğun bile Podesta'yı hacklemiş olabileceğini ve Rusya'nın kendisine bir bilgi vermediğini söyledi. Acaba DNC (Demokratik Ulusal Komitesi) neden bu kadar vurdumduymaz  davrandı?" dedi. Assange'ın medyanın bu konudaki tavrının ikiyüzlü olduğu yönündeki sözlerinden alıntı yapan Trump tweetine hem de kimsenin bilemeyeceği kadar ikiyüzlü şeklinde bir ifade ekledi.

CUMHURİYETÇİLERDEN 'ASSANGE'A MI GÜVENECEĞİZ' TEPKİSİ

Donald Trump'ın sosyal medyada hakkında soruşturma açılmış olan Assange'a bu kadar aleni destek açıklaması bazı Cumhuriyetçilerde rahatsızlık yarattı. Beyaz Saray sözcüsü Paul Ryan, muhafazakar çizgisiyle tanınan bir radyoya yaptığı açıklamada Assange'ı 'Rusya'nın dalkavuğu' olarak tanımladı. Cumhuriyeçi Parti Ulusal Komitesi senatörü Tom Cotton ise MSNBC'ye verdiği bir röportajda, "Assange gibi insanlara güveneceğime kendi istihbarat elemanlarıma güvenmeyi tercih ederim" dedi.