'İngiltere'de diplomatlar AB'den ayrılmamak için lobi yapıyor'

ingiltere'de eski AB elçisinin ani istifasının yankıları sürüyor. Eski Ticaret Bakanı Peter Lilley, bazı diplomatların Brexit aleyhine yorum yaptıklarını iddia ediyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'nin eski Ticaret Bakanı Peter Lilley, bazı diplomatların, ülkelerinin Avrupa Birliği’nden çıkmaması için gizlice lobi yaptığını iddia etti.

İngiltere’nin AB Büyükelçisi Sir Ivan Rogers'ın sürpriz istifası üzerine yorum yapan Lilley "AB'den ayrılmaya çok da gönlü olmayan bir bürokratın göreve devam etmesi oldukça sıradışı olurdu. Yerine gelecek elçi mutlaka ayrılmayı destekleyen biri olmalı" dedi.

ESKİ BÜYÜKELÇİ ELEŞTİRİLERİN ODAĞINDA 

The Independent'ın haberine göre Rogers'ı eleştiren Peter Lilley, büyükelçinin istifa mektubuyla ilgili "Neden oturup 1400 kelimelik bir mektup yazmış anlamadım. Mektubun yarısında kendi özgeçmişini, ne kadar mühim bir adam olduğunu anlatmış. Diğer yarasında kabinedeki bakanlarla arasında büyük bir yanlış anlaşılma olduğu görülüyor" dedi.

Tecrübeli bir diplomat olan Rogers, AB dostu olarak tanınıyor. İngiliz medyası Rogers’in istifasının Başbakan Theresa May‘in kabinesindeki ihtilafı gösterdiği yorumunu yapmıştı. Brexit'in öncüsü olarak bilinen Nigel Farage "Kendini İngiltere'nin AB üyesi omasına adamış olan diplomatların aramızda yeri olmamalı" demişti.

Rogers'ın resmi olarak bu yılın Kasım ayına kadar görevde kalması bekleniyordu.