Yaralı Filistinliyi öldüren İsrail askeri suçlu bulundu

İsrail'de askeri mahkeme, bir Filistinliyi yerde yaralı ve hareketsiz yatmasına rağmen kurşun sıkarak öldüren İsrail askerini suçlu buldu. 20 yaşındaki askerin cezası ileri bir tarihte açıklanacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yaralı ve hareketsiz halde yatan bir Filistinliyi öldürmekten yargılanan İsrail askeri cinayetten suçlu bulundu. Yargıç, askerin Filistinliye kurşun sıkarken can kaybına yol açacağının farkında olduğunu söyledi.

20 yaşındaki İsrail askeri Elor Azaria'nın, 'Filistinlinin intihar saldırısı düzenleyebileceğinden endişe ettiğine' dair nefsi müdafaa savunması da görgü tanıklarının anlatımlarına dayanılarak kabul görmedi. İsrail askerinin cezası, ileri bir tarihte açıklanacak.

NE OLMUŞTU?

Filistinlilerin tepkisini çeken cinayet, 1967'den bu yana İsrail işgali altında olan Batı Şeria'nın El Halil kentinde 24 Mart 2016'da  meydana gelmişti. Azaria, bir İsrail askerini bıçaklama girişiminden sonra vurulan ve yerde hareketsiz yatan Abd Fatah al-Sharif'i öldürmüş; olayın videosu internette infial yaratmıştı.

Olay, İsrail toplumunda da derin bir bölünmeye yol açmıştı. Aylardır süren davanın karar duruşması öncesinde, yüzlerce aşırı sağcı İsrailli Azaria'ya destek için Tel  Aviv'deki bir askeri üste yapılan mahkemenin önüne geldi. (Dış Haberler)