Eylem yapan işçilere Bin Ladin kırbacı

Suudi Arabistan'da eski El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in babası tarafından kurulan inşaat şirketinin yabancı işçileri maaşlarını alamadıkları için eylem yaptı. Mahkeme işçilere kamu malına zarar vermekten 300 kırbaç ve hapis cezası verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suudi Arabistan'ın Mekke kentinde maaşlarını alamayan yabancı işçilere greve katıldıkları ve kamu malına zarar verdikleri gerekçesi ile 300 kırbaç ve hapis cezası verildi.

Seksen yıl önce eski El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in babası tarafından kurulan Suudi Binladin Group'ta çalışan 49 inşaat işçisi Mekke mahkemesi tarafından 9 otobüsü yaktıkları iddiası ile kırbaç ve 45 gün hapis cezası aldı. İşçilerin uyrukları hakkında bilgi verilmezken şirketin sözcüsü maaşlarını alamayan işçilere ödeme yapılacağını belirtti.

Suudi Arabistan'da ve körfez ülkelerinde inşaat sektörü başta olmak üzere bir çok sanayi alanında Pakistan, Afganistan ve Hindistan kökenli işçiler çalışmakta. Yabancı işçilerin güvencesizliği pek çok zaman iş cinayetlerine neden olmakta.

Suudi Arabistan tarihinin en büyük borçlanmasıSuudi Arabistan tarihinin en büyük borçlanması

Öte yandan ülkenin ekonomisinde önemli yer tutan petrolün, dünya pazarındaki düşüşü, Suudi şirketleri de etkiledi. Şirketlerin krizi de en çok yabancı işçileri vurdu. İşçiler uzun zamandır ödenmeyen maaşlardan şikayetçi. (DIŞ HABERLER)

Suudi Arabistan: Yanlışlıkla 140 kişiyi öldürdük!Suudi Arabistan: Yanlışlıkla 140 kişiyi öldürdük!