Assange: Değil Rusya, 14 yaşındaki çocuk bile hackleyebilir

ABD'nin Rusya hakkındaki seçimlere 'hack' ile müdahale etmesi iddialarını Wikileaks kurucusu Assange yanıtladı. Assange, Rusya ile bağlarının olmadığını, yayınladıkları Hillary Clinton'ın kampanya menajeri John Podesta'nın mail şifresinin 'şifre' olduğunu ve 14 yaşındaki bir çocuğun bile maillere ulaşabileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Wikileaks kurucusu Julian Assange, ABD Başkanı Barack  Obama'nın, ABD başkanlık seçimlerine Rusya'nın siber saldırı ile müdahale etmesi suçlamasının ardından, "Rusya’nın ABD’deki seçim sürecine müdahale ettiği yönündeki suçlamalar, Beyaz Saray’a giren Trump yönetiminin meşruiyetini azaltma amaçlı" ifadelerini kullandı.

'YAPTIĞIMIZ SON DERECE MEŞRU' 

Ekvator'a siyasi sığınma talebinin onaylanmasına rağmen İngiltere tarafından ülkeden çıkışına izin verilmeyen ve hâlâ Londra'daki Ekvator konsolosluğunda yaşayan Assange, Fox News'a verdiği röportajda Hillary Clinton'ın kampanya menajeri John Podesta'nın e-mail hesabının hacklemesi ile ilgili, "Biz Podesta'nın e-maillerinin bir kısmını yayınladık yaptığımız son derece meşru, çünkü Podesta'nın e-mail şifresi 'şifre' idi" dedi.

 '14 YAŞINDA ÇOCUK BİLE HACKLER' 

Podesta'nın mail şifresini kendi ekibine yolladığını ve şifreye oradan ulaştıklarını, bu nedenle yaptıkları işin 'illegal' olmadığını belirten Assange, "Böyle bir durumda bu işlemi 14 yaşında bir çocuk bile yapabilir" diyerek kendileri hakkında yöneltilen 'Rusya ile işbirliği' iddialarını yalanladı.

ABD, Rusya'nın seçimlere müdahale ettiği gerekçesi ile 35 Rus diplomatı sınır dışı etme kararı vermiş, Kremlin de benzer bir uygulama için teklifte bulunmuştu. (DIŞ HABERLER)