Trump'ın sözcüsü: Sizi delirtse de...

Trump'ın müstakbel basın danışmanı Sean Spicer seçimlerde Rus manipülasyonu hakkında şüpheleri olduğunu söylüyor. Çok sayıda yetkili ise kanıtlar olduğunu söylüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başkanlık döneminde Donald Trump’ın basın sözcülüğünü yürütecek olan Sean Spicer, Rusya’nın seçimlere karıştığını gösteren istihbarat değerlendirmeleri hakkında şüpheleri olduğunu beyan etti. Spicer, "herkesin hakkında bir şey söylediği rapora henüz son halinin verilmediğini" hatırlattı. Sean Spicer, "rapor henüz tamamlanmamışken sonuç çıkarmamız sorumsuzca" dedi.

Rusya'nın ABD seçimlerini hacklediğine dair iddialara ilişkin CNN kanalına bağlanan Spicer sunucu Alisyn Camerota'ya da çatarak, "Bu sizi delirtiyor olabilir ama biz bu konuya mantık çerçevesinde yaklaşıyoruz. İlk önce konuyla ilgili bütün bilgileri toplamaya çalışıyoruz sonra ne yapacağımıza karar veriyoruz. Arabayı atın önüne koymuyoruz" dedi.

KİRİL ALFABELİ KLAVYE TESPİT EDİLDİ

Öte yandan ilerleyen saatlerde yayına bağlanan bazı devlet yetkilileri Rusya'nın seçimleri hacklediğine dair dijital parmak izleri olduğunu söyledi. Yayına bağlanan başka bir yetkili de sisteme yönelik saldırının "kiril alfabesine göre düzenlenmiş bir klavye bulunan" bir bilgisayarla yapıldığnı öne sürdü.