Netanyahu rezidansında sorgulanacak

İsrail, Başbakan Netanyahu'nun yolsuzluk iddiaları nedeniyle resmen sorgulanacak olmasını konuşuyor. Netanyahu, İsrailli ve yabancı işadamlarından binlerce şekel değerinde hediye almakla suçlanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, işadamlarından hediye aldığı iddiası nedeniyle bugün polise ifade verecek. İsrail medyası, Netanyahu'nun Kudüs'teki resmi rezidansında sorgulanacağını duyurdu. İsrail basınına göre, Netanyahu İsrailli ve yabancı işadamlarından 'yüzbinlerce şekel' değerinde hediye almakla suçlanıyor.

Haaretz gazetesi, sorgu talimatını, iddialar için yeterli kanıt bulunduğuna kanaat getiren Başsavcı Avichai Mandelblit'in verdiğini yazdı. Polis ve Adalet Bakanlığı'ysa ilgili soruları yanıtsız bıraktı. Netanyahu'nun ofisiyse, başbakanın hatalı bir davranışı olmadığını savundu.

Öte yandan, İsrail Başbakanı hakkında iki ayrı soruşturma açıldığı da belirtiliyor. Ancak ikinci soruşturmanın ayrıntıları bilinmiyor.

Dördüncü kez başbakanlık yapan 7 yaşındaki Netanyahu, İsrail'de yolsuzluk iddiasıyla sorgulanan ilk başbakan değil. Ehud Olmert ve Ariel Şaron da görev başındayken rüşvet ve yolsuzlukla suçlanıp resmen sorgulanmıştı. (Dış Haberler)