Sarhoş pilot uçaktan atıldı

Bir pilotun zil zurna sarhoş olduğunun ancak kokpitte yolculara seslenirken anlaşılması Endonezya'yı karıştırdı. Pilotun güvenlik kontrolünden 'geçemeyişi' internette izlenme rekorları kırıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Endonezya, zil zurna sarhoş halde güvenlik kontrolünü geçerek bir uçağı uçurmaya kalkışan pilotu konuşuyor. Sarhoş görüntüleri güvenlik kameralarına yansıyan pilot kovulurken, PT Citilink havayolu şirketinin iki üst düzey yöneticisi de istifa kararı aldı.

28 Aralık'ta Surabaya Havalimanı'nda meydana gelen olayda, 32 yaşındaki pilot Tekad Purn güvenlik kontrolünde eşyalarını bir türlü toparlayamazken görünüyor. Ayakta güçlükle duran pilot, önce şapkasını düşürüyor; sonra çantasının içindekiler yerlere saçılıyor ve ancak görevlilerin yardımıyla toparlanıyor.

Pilotun bu derece sarhoş olduğu ise ancak görevli olduğu Jakarta uçağında kokpite binip yolculara hitap ettiği sırada anlaşıldı. Pilotun dilinin sürçmesi ve ne dediğinin anlaşılmaması üzerine yolcular isyan etti. Bazıları uçaktan çıkıp uçuşa yeni bir pilot verilmesini istedi. 14 yolculu uçak bir saat gecikmeli olarak ve yeni bir pilotla havalandı. (Dış Haberler)