Rusya anlaşmayı 'doğrulamadı'

Rusya ve Türkiye'nin Suriye'de ülke genelinde ateşkes için anlaştığı haberine Kremlin'den 'Yeterli bilgimiz yok' yanıtı geldi. Kremlin Sözcüsü Peskov, "Türkiye'yle sürekli temas halindeyiz" demekle yetindi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Anadolu Ajansı'nın 'Rusya'yla Türkiye'nin Suriye'de ülke genelinde ateşkes için anlaştığına' dair haberine Kremlin'den teyit gelmedi. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, ilgili bir soruya şu yanıtı verdi: "Bu soruyu şu an yanıtlayamam. Yeterli bilgim yok."

Peskov sözlerine, "Türkiyeli mevkidaşlarımızla Astana'da yapılması planlanan olası görüşmelerin bazı ayrıntıları konusunda sürekli temas halindeyiz. Tüm bunlar Suriye'de bir siyasi çözüm arayışı için yapılıyor" diye devam etti.

Anadolu ajansı bu sabah Türkiye'yle Suriye'nin bir ateşkes metni üzerinde uzlaştığını duyurmuştu, Rus basını da haberi AA'ya dayandırarak vermişti.

Bu konudaki tartışmalar sürerken Reuters, " de bir haber geçti. Ajans, "Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, biri siyasi çözüm, diğeriyse ateşkes olmak üzere iki konuda anlaşma sağlandığını ve kısa süre içinde uygulamaya geçilebileceğini belirtiyor" dedi.

ÇAVUŞOĞLU: PYD OLMAYACAK

Çavuşoğlu'nun "PYD, Astana'daki görüşmede olmayacak. Bu süreçte olmaması BM Güvenlik Konseyi'nin kararıdır" dediği de gelen haberler arasında. (Dış Haberler)

Rusya ve Türkiye ateşkeste anlaştıRusya ve Türkiye ateşkeste anlaştı