İsrail'le Pakistan arasında yalan haber yüzünden nükleer gerginlik

Sosyal medyada yayılan İsrail'in Pakistan'ı tehdit ettiğine dair sosyal medyada yayılan iddiaları gerginliğe yol açtı. Pakistan, "İsrail, nükleer güç olduğumuzu unutmasın" dedi, haberin ise yalan olduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İnternet üzerinden yayılan bir yalan haber, İsrail ve Pakistan arasında gerginliğe yol açtı. Eski İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon'un "Pakistan Suriye'ye kara gücü gönderirse bu ülkeyi nükleer saldırıyla yok ederiz" dediği iddia edilmesinin ardından Pakistan Savunma Bakanı Havaca Asif, Pakistan'ın da nükleer bir güç olduğunu söyledi.

Pakistan Savunma Bakanının Twitter üzerinden yaptığı "İsrail Savunma Bakanı Pakistan'ı nükleer saldırıyla tehdit ediyor. Ama Pakistan'ın da nükleer bir güç olduğunu unutuyor" açıklamasının ardından İsrail Savunma Bakanlığından yanıt geldi. Pakistanlı Bakanın Tweet'inin altına İsrail Savunma Bakanlığı, haberin gerçekleri yansıtmadığını, Yalon'un asla böyle bir şey söylemediği belirtildi.

Üç nükleer enerji tesisi ve nükleer silahları bulunan Pakistan'ın İsrail ile diplomatik ilişkileri bulunmuyor. (DIŞ HABERLER)

ABD Pizzagate sonrası yalan haberi tartışıyorABD Pizzagate sonrası yalan haberi tartışıyor