Dünyanın en uzun heykeli Hint kralının olacak

Hindistan, dünyanın en uzun heykelini yapmaya hazırlanıyor. Mumbai kenti açıklarına yapılacak olan Kral Shivaji heykeli, 192 metre olacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Hinduların tarihsel figürlerinden Chhatrapati Shivaji'nin 192 metre boyunda heykelini yapacaklarını söyledi. Mumbai kentinde deniz açıklarına yapılacak ada üzerinde inşa edilmesi planlanan heykelin toplam maliyetinin 530 milyon dolar olması bekleniyor.

Shivaji'nin kendileri için ilham kaynağı olduğunu belirten Modi, "Mücadelenin ortasında dahi olsa Shivaji iyi yönetimin meşale taşıyıcısı oldu" dedi.

2019 yılında tamamlanması beklenen heykel, ABD'deki Özgürlük heykelinden 2 kat, Brezilya'daki Kutsayıcı İsa heykelinden beş kat daha büyük olacak.

Hindistan'da Ortaçağ boyunca süren Müslüman-Hindu güç mücadelesinde Shivaji, Müslüman Adil Şahlara karşı zafer kazandı ve Hindistan'ın orta ve kuzey bölümlerini Maratha İmparatorluğu bayrağı altında birleştirdi. Bu nedenle Shivaji hâlâ önemli bir figür olarak yerini koruyor. (DIŞ HABERLER)