Putin'den Ruhani'ye Halep telefonu

Putin ve Ruhani telefonda Halep'i konuştu. İki taraf da siyasi müzakerelerin başlaması gerektiğinin altını çizdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile yaptığı telefon görüşmesinde Halep'in Suriye rejimin eline geçmesini tebrik etti. Putin ve Ruhani Suriye’deki muhaliflerle siyasi müzakere sürecinin başlatılmasının altını çizdi.

İran Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, ikili arasında yapılan konuşmada Putin, iki ülkenin işbirliği sonucu, uluslararası terörizme karşı büyük bir zafer elde edildiğinin altını çizerek  Şimdi ise terörist gruplarla mücadelenin yanı sıra müzakere sürecini başlatma zamanının geldiğini ifade etti.

Hasan Ruhani ise,  “Halep zaferi, teröristlere terör yöntemleriyle hedeflerine ulaşamayacaklarını göstermiş oldu. Bu zaferin ardından Suriye devleti ile muhalifler arasında siyasi müzakere sürecinin başlatılması gerekiyor. Kazakistan bunun için uygun bir yerdir” dedi. Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un suikast sonucu öldürülmesine değinen Ruhani, “Teröristlerin yeni yöntemlere yöneldiğini gösteren bu tip eylemlere karşı daha dikkatli olmalıyız” ifadesini kullandı.

(DHA)