IŞİD'e bağlı Boko Haram Nijerya'daki son kalesinden temizlendi

Nijerya'da aşırılıkçı örgüt Boko Haram'ın Sambisa ormanında bulunan kampı militanlardan temizlendi. Nijerya Başkanı Buhari orduyu tebrik etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Nijerya Başkanı Muhammadu Buhari'nin açıklamasına göre, Nijerya ordusu Boko Haram'ın son kalesinin bulunduğu Sambisa ormanını militanlardan temizledi.

Açıklamasına "Teröristler kaçıyorlar ve artık saklanacak yerleri kalmadı" şeklinde devam eden Başkan Buhari kampın 23 Aralık Cuma günü yerel saat ile saat 13.35'te ele geçirildiğini belirtti.

Ordu son birkaç haftadır orman içerisinde büyük bir operasyon gerçekleştiriyordu. 2014 yılında Chibok'taki bir okuldan kaçırılan kız çocuklarının da ormanda tutulduğuna dair iddialar ortaya atılmıştı. Kaçırıldıktan kısa süre sonra Boko Haram'ın elinden kurtulan kız çocuklarından bazıları ormanda tutulduklarını söylemişlerdi.

Şubat ayında başlatılan operasyon kapsamında, Nijerya ordusu Boko Haram'ın kontrol ettiği bazı önemli bölgeleri ele geçirmişti.

Başkan Buhari, verdiği demeçte silahlı kuvvetleri tebrik etti ve "Lafiya Dole Operasyonu'nda görevli birliklere kararlılığından, cesaretinden ve direnişlerinden ötürü saygılarımı sunuyorum" dedi.

Boko Haram hala Nijerya'nın kuzey doğusunda ve komşu ülkeler olan Nijer ile Kamerun'da intihar bombası eylemleri gerçekleştiriyor.  Bölgede yedi yıldır devam eden karışıklık süresince Boko Haram'ın 15 binin üzerinde insanı öldürdüğü ve iki milyondan fazla insanı göç etmeye zorladığı tahmin ediliyor.

Grubun lideri Abubakar Shekau IŞİD'e bağlılık yemini etmişti. (DIŞ HABERLER)

Etiketler nijerya boko haram