'Kazakistan görüşmelerini Esad da kabul etti'

İran, Rusya ve Türkiye'nin Kazakistan'da yapacağı Suriye barış görüşmelerini, Şam yönetiminin de kabul ettiği açıklandı. Açıklama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kazakistan'ın başkenti Astana'da İran, Türkiye ve Rusya arasında yapılacak barış görüşmelerine Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın da onay verdiğini söyledi. Putin, söz konusu tarafların hepsinin görüşmelerin Kazakistan'da yapılmasını kabul ettiğini açıkladı.

Yıllık basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Putin, "Rusya, İran, Türkiye veya Esad'ın iyi niyeti olmasaydı, Halep'teki tahliyeler de mümkün olamazdı" dedi. Putin, "Türkiye ve İran liderleri Halep'in kurtarılmasında büyük rol oynadı. Bundan sonraki adım Suriye'nin tamamında ateşkesi tam anlamıyla sağlayacak bir anlaşmaya varmak. İran, Esad ve Türkiye Suriyeli taraflar Astana'da barış görüşmeleri yapması konusunda mutabık" dedi. (Dış Haberler)

Not: Haberi ilk önce 'bütün tarafların Astana'da bir araya geleceği' şeklinde veren Reuters ajansı, daha sonra 'tarafların bu görüşmelerin Astana'da yapılması için anlaştığı' yönünde 'düzeltme' geçti. 

>