Putin'den TSK iddiası

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Türk ordusundaki aşırılıkçılar çok mutlu" dedi. Putin, "Rus uçağını düşürme emrinin arkasında Türk liderliğinin olduğu konusunda fikrimi değiştiriyorum" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ankara'da Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürüldüğü suikast ve geçen yıl düşürülen Rus uçağı hakkında yeni açıklamalar yaptı. Putin'in, "Türk ordusundaki aşırılıkçılar çok mutlu durumda" açıklaması dikkat çekti. Yıllık basın değerlendirmesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Putin, "Rus uçağının düşürülmesinden sonra bu emri verenlerin amacının Rusya-Türkiye ilişkilerinin bozmak olduğu yönündeki açıklamalara şüpheyle bakıyordum. Fakat artık buna ikna olmaya başladım.Rus uçağını düşürme emrinin arkasında Türk liderliğinin olduğu konusunda fikrimi değiştiriyorum" dedi.

Putin, Karlov'un öldürülmesini 'Rusya-Türkiye ilişkilerini bozmaya yönelik bir eylem' diye niteleyip, "Bu olay Rusya-Türkiye ilişkilerine zarar vermeyecek" ifadesini kullandı. Putin, Rusya'da yolsuzlukla suçlanan eski ekonomi bakanı Aleksey Ulyukayev ve Moskova'da öldürülen muhalif politikacı Boris Nemtsov'un davalarını takip edip etmediğine ilişkin bir soruya da Türkiye'ye atıf yaparak şu yanıtı verdi:

"Takip ediyorum. Tüm suçluların ortaya çıkarılması için çalışacağız. Fakat bu Rusya'yla sınırlı değil. Ankara Büyükelçisi Karlov bu hafta Türkiye'de öldürüldü. Rusya herkesin adalete teslim edilmesi için çalışacak." (Dış Haberler)