'Genelkurmay IŞİD videosunu inceliyor'

Genelkurmay'ın, 'IŞİD'in iki Türk askerini yakarak öldürdüğü' iddiasını ve söz konusu videoyu incelediği belirtildi. Milli Savunma Bakanlığı'nın inceleme sonrası açıklama yapması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Genelkurmay Başkanlığı'nın, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün rehin aldığı iki askeri yakarak öldürmesine ait olduğu iddia edilen video görüntülerini incelediği belirtildi. BBC Türkçe'ye bilgi veren Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri, dün akşam sosyal medyada paylaşılan görüntülerin gerçek olup olmadığına ilişkin bir tespit yapılmasının ardından bakanlıktan konuyla ilgili bir açıklama yapılacağını söyledi.

IŞİD'e ait olduğu öne sürülen sosyal medya hesaplarından dün akşam 19 dakikalık bir video yayımlandı. Videoda üniformalı iki kişinin yakılarak öldürüldüğü görülüyor. IŞİD, bu kişilerin Türk askeri olduğunu öne sürüyor.

Ancak videonun gerçekliği ve bu kişilerin kimliklerine ilişkin teyit edilmiş kesin bir bilgi bulunmuyor. Haber, bir dizi yabancı basın kuruluşu tarafından paylaşılmış durumda. (Kaynak: BBC Türkçe)