'Berlin saldırganı İtalya'da öldürüldü'

Berlin saldırısının baş şüphelisi Anis Amri İtalya polisi tarafından öldürüldü. Amri'nin İtalya'ya nasıl geçtiği henüz bilinmiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Berlin'de bir Noel panayırında en az 12 kişinin TIR'la ezilerek öldürüldüğü saldırının baş şüphelisi olan Tunuslu Anis Amri'nin İtalya'da öldürüldüğü belirtildi.

Anis Amri'nin Milano'da çatışmada öldürüldüğünü söyledi. İtalya İçişleri Bakanı Marco Minniti olayla ilgili yaptığı basın toplantısında Milano'da polis tarafından öldürülen şahsın Anis Amri olduğunu şüphenin olmadığını belirtti. Amri'nin  kimliği parmak izi taramasıyla tespit edildi. Anis Amri saldırıdan birkaç saat sonra Berlin'in Moabit bölgesinde görüldüğü ama o sırada Amri şüpheli olmadığı için bir işlem yapılmadığı açıklandı. İtalyan adalet bakanlığı yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre Amri'nin İtalya'da olabileceği biliniyordu.   Polisin yaptığı açıklamaya göre demiryolu istasyonu etrafında yapılan rutin kontrol sırasında Amri, kimlik ve evrakları istenince polise ateş etti. Minniti, yaralanan polisin tedavi gördüğünü açıkladı.