Sputnik: El Nusra yalanladı

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Karlov'a düzenlenen suikastı, El Nusra'nın üstlendiği iddia eden bir açıklamayı yayınlayan Sputnik, daha sonra Şam’ın Fethi Cephesi’den yapılan yalanlamayı yayınladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'nın Ankara büyükelçisi Andrey Karlov'a yönelik suikasti El Nusra'nın üstlendiğini duyuran Rusya devletinin finanse ettiği Sputnik ajansı yeni bir açıklama ile yeni adı Şam’ın Fethi Cephesi olan örgütün suikasti gerçekleştirmediğini belirttiği haberini okuyucularıyla paylaştı.

Sputnik'in Mısır gazetesi El Yum El Seba'ya dayandırdığı haberinde Karlov'a düzenlenen suikastı, Şam’ın Fethi Cephesi’nin (eski adıyla El Nusra) öncülüğünde İdlib'de kurulan Fetih Ordusu'nun üstlendiğini duyurmuştu.

Haberde, Fetih Ordusu'nun suikastı üstlendiğini açıkladığı sözde bildirinin görüntüsüne de yer verilmişti.

'FETİH ORDUSU REDDETTİ'

Ancak El Nusra'ya ait olduğu iddia edilen bildirinin sahte ve montaj bir bildiri olduğu iddia edildi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan El Nusra sözcüsü de bildirinin kendilerine ait olmadığını açıklamıştı.

Sputnik, El Nusra'nın suikasti yalanlandığı haberini  şu sekilde duyurdu:

"Şam’ın Fethi Cephesi ve bu örgütün liderliğinde kurulan Fetih Ordusu'ndan yapılan açıklamada, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a yönelik suikastin terör örgütü tarafından gerçekleştirilmediği belirtildi.

Rusya merkezli RBK ajansının haberine göre, Büyükelçi Karlov’a düzenlenen suikasti internette paylaşılan bir mektup ile üstlendiği belirtilen Fetih el Şam (eski adıyla El Nusra Cephesi) ve bu örgütün liderliğinde İdlib'de kurulan Fetih Ordusu, iddiaları reddetti. Suikastle bağlantıları bulunduğunu reddeden terör örgütleri, internetteki açıklamanın ‘sahte’ olduğunu savundu.

Türkiyeli yetkililer, Büyükelçi Karlov’un pazartesi akşamı Ankara’da gerçekleştirilen bir sergi açılışında yaptığı konuşma sırasında polis memuru Mevlüt Altıntaş tarafından vurularak öldürülmesinin arkasında FETÖ olduğunu birçok kez dile getirmişti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’li mevkidaşı John Kerry’ye ‘suikastin arkasında FETÖ bulunduğunu hem Türkiye hem de Rusya’nın bildiğini’ söylerken; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da “Suikastçi, FETÖ'ye mensup bunu gizlemeye gerek yok” ifadelerini kullanmıştı."