Saddam'ın kızı: Trump, Irak'ta yapılan hataların farkında

Irak'ın eski lideri Saddam Hüseyin'in kızı Raghad Hüseyin, on yıl sonra ilk kez açıklamalarda bulundu. Hüseyin, Kasım ayında ABD devlet başkanlığına seçilen Donald Trump için, "Irak konusunda yapılan hataları kabul ediyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak'ın ABD işgalinin ardından idam edilen eski lideri Saddam Hüseyin 10 yıl aradan sonra ilk kez konuştu. En son babasının idam edildiği günlerde konuşan Raghad Hüseyin, ABD başkanı seçilen Donald Trump hakkında açıklamalarda bulundu. Hüseyin, Trump için yüksek bir siyasi duyarlılığa sahip olduğunu söyledi.

 'SİYASİ DUYARLILIĞI YÜKSEK'

Irakta yaşanan istikrarsızlığı ve kaosu ABD'nin işgaline bağlıyor ve Trump hükümetinin bölgeye farklı yaklaşmasını umuyor. CNN International'a konuşan Hüseyin, "Trump daha yeni başkanlık koltuğuna oturmuş olmasına rağmen rakibinden daha yüksek bir siyasi duyarlılığa sahip olduğı anlaşılıyor." dedi.

Hüseyin'e göre Trump'ın farkı Irak konusunda yapılan hataları kabul edebilmesinden kaynaklanıyor. Raghad Hüseyin uzun yıllardır Ürdün'ün başkenti Amman'da yaşıyor.

 'TERÖRİSTLERİ ÖLDÜRÜYORDU'

Trump, seçim kampanyasının sürdüğü zamanlarda Kuzey Carolina eyaletinde yaptığı bir konuşma sırasında Saddam Hüseyin hakkında, "Saddam Hüseyin kötü bir adamdı. Doğru mu?. Ama neyi iyi yapıyordu biliyor musunuz? Teröristleri öldürüyordu. Bu işi çok iyi yapıyordu" demişti. (DIŞ HABERLER)