Canlı bomba milletvekilinin evine girdi

Kabil'de bir milletveikilinin evine yapılan intihar saldırısı ve çıkan çatışmalar sonucu en az yedi kişi öldü. Eylemi Taliban üstlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Afganistan Kabil'de bir milletvekilinin evine gerçekleştirilen intihar saldırısı sonucu en az yedi  kişi öldü. Helmend bölgesi milletvekili Mir Veli'nin evine yapılan saldırı Taliban tarafından üstlenildi. Taliban, intihar saldırısı ve ardından 12 saat boyunca yaşanan çatışmalar sonrasında yirmi kişinin öldüğünü iddia ediyor ama hükümet ölü sayısını ısrarla yedi kişiyle sınırlı tutuyor. Yetkililer iki tane de Taliban militanının öldürüldüğünü açıklıyor. Taliban sözcüsü Zebibullah Mücahid, Mir Veli'nin evinde askeri erkanın da hazır bulunduğu önemli bir toplantı yapılacağını haber aldıklarını, saldırıyı da bu yüzden gerçekleştirdiklerini söylüyor.

Taliban, son iki yıldır Helmend bölgesinde tekrar güç kazanmaya başlamış durumda. Son altı ayda giderek daha sık görülen intihar saldırıları bölgede endişe yaratıyor. Helmend, dünyanın en büyük afyon tedarikçisi olarak da biliniyor. (Reuters)