Berlin saldırısında yeni şüpheli tespit edildi

Berlin'de 12 kişinini yaşamını yitirdiği saldırıda yeni bir şüpheli tespit edildi. Saldırıda kullanılan TIR'da, Tunuslu bir kişinin kimliğinin bulunduğu öne sürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Berlin'de Noel panayırına, TIR'la düzenlenen saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da kişiler, bütün Avrupa'da aranıyor. Saldırıda kullanılan TIR'da, Tunuslu Anis A. isimli bir kişinin kimliğinin bulunduğu iddia edildi.

BBC Türkçe'nin haberine göre, sahte isimler kulladığı tahmin edilen şüphelinin kimliğinde 1992 doğumlu olduğu yazıyor. Saldırganın TIR'ı çalarken, şoförle yaşadığı boğoşma sırasında kimliği düşürmüş olabileceği belirtildi. Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, parlamentoda şüphelinin Avrupa Birliği çapında arandığı söyledi.

Saldırının ardından gözaltına alınan Pakistan kökenli Naved B. ise delil yetersizliği gerekçesiyle dün serbest bırakıldı.

Alman yetkililer, saldırıyı birden fazla kişi tarafından gerçekleştirilmiş olma ihtimalinin bulunduğunu ve bu kişilerin silahlı bir şekilde sokaklarda olabileceğini açıkladı. Bu olasılık nedeniyle Berlin'de güvenlik önlemleri arttırıldı.

Pazar yerlerinde ekstra polislerin görevlendirildiğini ve güvenlik bariyerlerinin yerleştirildiğini açıklayan Berlin Belediye Başkanı Michael Müller, "Yapmanız gereken şey gözlerinizi açık tutmak ve tetikte olmak. Ama kamuya açık alanlarda güven içinde dolaşabilirsiniz. Paniğe gerek yok" dedi.

19 Aralık'ta, Berlin'de bir Noel pazarına TIR'la saldırı düzenlendi. Saldırıda 12 kişi hayatını kaybederken, yaklaşık 50 kişi yaralandı.

Saldırıyı üstlenen Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), saldırının uluslararası koalisyonda yer alan ülkelerin vatandaşlarına saldırılar düzenleme çağrısı üzerine gerçekleştirildiği açıkladı.