34 yıl sonra Falkland'da ölen askerler aranıyor

Falkland adalarında 34 yıl önce Britanya'nın zaferiyle sonuçlanan savaşta adaya gömülen Arjantinli askerlerin iki ülkenin ortak çalışmasıyla belirlenecek. DNA testiyle toplam 123 Arjantinli askerin kimliğinin belirlenmesi planlanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Arjantin Dışişleri Bakanlığı, ülkesinin Britanya ile birlikte Falkland Adalarındaki savaşta, adaya gömülen Arjantinli 123 askerin kimliklerinin belirlenmesi için ortak çalışma yapacaklarını açıkladı.

Britanya Dışişleri Ofisi Bakanı Alan Duncan ile Arjantin Dışişleri Bakan yardımcısı Pedro Delgado arasında yapılan anlaşma ile, Kızılhaç'ın da katılacağı araştırmada gömülen askerlerin DNA testi yapılarak kimliklerinin belirlenmesi kararlaştırıldı.

 KİRCHNER SONRASI YENİ DÖNEM 

Geçtiğimiz yıl Arjantin Devlet Başkanı Cristina Fernandez Kirchner'ın seçimlerinde aldığı yenilgiyle başkanlık koltuğuna geçen neoliberal-muhafazakar Mauricio Macri ile Arjantin-Britanya ilişkileri yeniden ısınmaya başladı.

1982'de yaşanan Falkland Adaları Savaşı, Arjantin'in, güneydoğusunda bulunan ve Britanya'ya ait Falkland Takımadalarına saldırması ile başladı, iki ay içinde Britanya'nın zaferi ile sonuçlandı. Savaşta 649 Arjantin askeri, 255 Britanya askeri hayatını kaybetti.

Savaşın ardından Arjantin'deki Leopoldo Galtieri rejimi devrilirken Britanya'da 1983 seçimlerinde, 'Demir Leydi' olarak bilinen Margaret Thatcher ezici bir oy oranıyla kazanmıştı. (DIŞ HABERLER)