Rusya Ankara'dan güvenlik garantisi istedi

Rusya Büyükelçisi Karlov'un, öldürülmesinin ardından Türkiye'deki diplomatik temsilciliklerinin güvenliği konusunda Ankara'dan garanti bekliyor. Kremlin, Rusya istihbarat servisleri ve Dışişleri Bakanlığı'nı ek tedbir için görevlendirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürülmesi ardından Türkiye'deki diplomatik temsilciliklerinin güvenliği konusunda Ankara'dan garanti beklediklerini ifade etti.

ANKA ajansının haberine göre Peskov, Moskova’da düzenlediği basın toplantısında, Karlov'un öldürülmesinin ardından Rusya'nın yurtdışındaki diplomatik temsilciliklerinin güvenliği konusunda yeni önlemler alınmasının planlanıp planlanmadığı sorusuna "Diplomatik İlişkiler Hakkında Viyana Sözleşmesi'ne göre yurtdışındaki temsilciliklerin güvenliğini sağlamak sorumluluğu bu temsilciliklerin bulunduğu ülkelere aittir. Bu sebeple Devlet Başkanı (Vladimir Putin) Türk partnerlerimizden, Türkiye'deki büyükelçilik ve konsolosluklarımızın güvenliğinin sağlanması konusunda garanti almanın gerekli olduğundan bahsetti” karşılığını verdi.

Peskov, Rusya’nın yurtdışındaki temsilciliklerinin güvenliği konusunda önlemler aldıklarını belirterek “Fakat şimdi bu korkunç cinayetin ardından, Putin, istihbarat servisleri ve Dışişleri Bakanlığı'nı ek önlemler almaları için görevlendirdi" dedi.

Rus heyet otopsiye geldiRus heyet otopsiye geldi

Lavrov: Planlarını imkansız kılacak önlemler alacağızLavrov: Planlarını imkansız kılacak önlemler alacağız

Suikastçinin dayılarına gözaltıSuikastçinin dayılarına gözaltı

Putin'den Karlov'a devlet madalyasıPutin'den Karlov'a devlet madalyası

Suikastı Moskova’nın nasıl okuduğu önemli! Suikastı Moskova’nın nasıl okuduğu önemli! 

Büyükelçi Karlov suikastı bir güvenlik ve istihbarat skandalıBüyükelçi Karlov suikastı bir güvenlik ve istihbarat skandalı

Etiketler Türkiye Rusya garanti