Putin'den Karlov'a devlet madalyası

Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Rus Büyükelçi Andrey Karlov'a devlet madalyası verilecek. Madalya talimatı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile, Rusya Federasyonu büyükelçisi Andrey Karlov'un Ankara'da suikast sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili bir toplantıda bir araya gelen Putin, "Dışişleri Bakanlığı'ndan, anısının ölümsüzleştirilmesi için Karlov'a devlet madalyası verilmesini istiyorum. Karlov, görevdeyken hayatını kaydetti" ifadelerini kullandı.

'MUHALİFLERLE GÖRÜŞÜYORDU' 

Sputnik'in haberine göre, Rossiya 1 televizyonuna demeç veren Rus Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, "O, Suriyeli muhaliflerle temas içerisinde olan bir insandı, onlarla diyalog kurmak için çalışıyordu. Bu gerçek, trajediye tamamen yeni bir açı kazandırıyor" dedi.

Zaharova, "Karlov, teröristlerin nasıl bu hâle geldiğini, bölgede fikirlerini nasıl yaydıklarını ve siyasal süreci başlatmanın ne kadar zor olduğunu bilen biri olarak kendini barışa adamıştı" diye ekledi. (Kaynak: Sputnik)