Lavrov: Planlarını imkansız kılacak önlemler alacağız

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Karlov suikastı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Lavrov: "Bu suçu örgütleyen kişileri besleyenlerin, planlarını gerçekleştirmelerini imkansız kılacak önlemler alacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Moskova'da bugün, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ankara'da Rus Büyükelçisi Andrey Karlov'un suikastine dair açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile suikastin sonrasında telefonla görüştüğünü belirten Lavrov, "Bu suçun emrini veren ve örgütleyen kişileri besleyenlerin, planlarını gerçekleştirmelerini imkansız kılacak önlemler alacağız" dedi.

 'PLANLARINI İMKANSIZ KILACAĞIZ' 

Suriye'de teröre karşı verdikleri mücadeleden dolayı Karlov'un hedef alındığını söyleyen Lavrov, başkent  Türk, Rus ve İran dışişleri bakanları arasında yapılacak görüşmede Suriye konusunda somut önlemler için karar alınacağını söyledi: "Bu toplantıda, bu suçun emrini veren ve örgütleyen kişileri besleyenlerin, planlarını gerçekleştirmelerini imkansız kılacak önlemler alacağız."

 'SALDIRI SURİYE'DEKİ SİYASİ ÇÖZÜME YÖNELİKTİR' 

Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın internet üzerinden yaptığı açıklamada, saldırının Suriye’deki siyasi çözüme ve Rusya-Türkiye ilişkilerine yönelik olduğu belirtildi. Suikastın soruşturulmasına dair Rus Dışişleri: "Türk makamlarından beklentimiz; bu barbarca işlenen suçun tüm boyutlarıyla araştırılmasında, bunu düzenleyenlerin ortaya çıkarılmasında, ayrıca Rus vatandaşları, diplomatik misyonları ve personeli için azami ölçünde etkin güvenlik tedbirlerinin sağlanmasında Rus soruşturma makamlarıyla en yakın işbirliğini yapmalarıdır. Türkiye’nin güvenlik güçleriyle yapacağımız işbirliğinde, faillerin hak ettiği cezayı almaları için tarafımızdan elimizden geleni yapacağız" dedi. (DIŞ HABERLER)