ABD'li sözcüyü terleten Gülen sorusu

ABD Dışişleri Sözcüsü Kirby, Rus büyükelçi suikastından hemen sonra 'Gülen'le ilgisi var mı?' sorusuyla karşılaştı. Kirby, "Soruşturmanın sonucu belli olmadan değerlendirme yapmayacağım" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov'un Ankara'da ölümüne yol açan suikastla Fethullah Gülen arasında bağlantı iddiası ABD Dışişleri Sözcüsü John Kirby'yi 'terletti'. Günlük basın brifinginde Gülen'in suikastla ilgisi olup olmadığına dair sorularla karşılaşan Kirby, "Soruşturma bitmeden yapılacak erken bir değerlendirmenin kimseye faydası olmaz" dedi.

Kirby, "Türkiye'de bazı çevrelerden ABD veya Gülen'e sağladığı korumanın bir şekilde bu işle ilgisi olduğuna dair kaçınılmaz olarak gelecek iddialara hazır mısınız?" sorusuna şu yanıtı verdi:

'RASTGELE SUÇLAMALAR İÇİN ERKEN'

"Bu iddiaların bazılarını ben de gördüm. Elçi öldürüleli daha birkaç saat oldu ve soruşturma daha yeni başladı. Soruşturmanın sonucu belli olmadan değerlendirme yapmayacağım ve bunun kimseye faydası olduğunu düşünmüyorum. Bir diplomat öldürüldü ve ailesi son derece zor bir zamandan geçiyor. Dolayısıyla şu an bu noktaya odaklanmamız gerekiyor; soruşturma sonuç vermeden önce rastgele suçlamalarda bulunmaya değil."

Kirby şöyle devam etti: "Daha önceden defalarca söylediğimiz gibi, ABD Türkiye'nin demokratik yollardan seçilmiş hükümetini desteklemeye devam ediyor ve ABD'nin herhangi bir şekilde bu cinayet ve suikastla, darbeyle bağlantılı olduğunu söylemek gerçek dışı." (Dış Haberler)