Michael Moore: Trump seçilmesin, parası neyse veririm

Ünlü yönetmen Michael Moore, Seçiciler Kurulu delegelerine Trump için oy kullanmama çağrısı yaptı. Moore, karar değiştiren delegelerin tazminata tabi tutulduğu eyaletler için "Parayı ben veririm" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yapımcı ve belgeselci Michael Moore, ABD'de yeni devlet başkanının belirlenmesi için bugün yapılacak olan Seçiciler Kurulu oylaması öncesinde 'Donald Trump aleyhine oy kullandığı için tazminata mahkum edilen delege olursa gereken bedeli kendisinin ödeyeceğini' söyledi.

Halk oylamalarının ardından yapılan Seçiciler Kurulu oylamalarından, 1787 yılında 157 delegenin 'hayır' oyu kullandığı oturum hariç, halk nezdinde kazanan adayın başkanlığının düştüğü bir sonuç çıkmamıştı.

HALKIN İRADESİNE UYMAYANA CEZA

The Independent'ın haberine göre Moore, haftalardır kurul delegelerini sivil itaatsizliğe çağırıyor. Öte yandan bazı eyaletlerde kendi adaylarına oy atmayan delegelere "halkın iradesine karşı oy kullandıkları" için tazminat cezaları verilebiliyor.

'TRUMP DÖRT SENEYİ ÇIKARAMAYACAK'

Michael Moore, Cumhuriyetçi Parti üyelerine yazdığı bir açık mektupta Rusya'nın seçimleri manipüle ettiği iddialarını ve Trump'ın istihbarat bildirimlerini almadığını hatırlatarak, Cumhuriyetçi delegeleri Trump için oy kullanmamaya çağırdı. Donald Trump'ın azil soruşturmasına uğrayacağı için dört sene dayanamayacağını da iddia eden Moore mektubunda "Neden Trump gibi dengesiz bir adaya oy verip demokratların oval ofiste bir kuşağı daha garantilemesine izin veresiniz ki?" diyor.

Ünlü oyuncular Martin Sheen, Bob Oderkink ve Debra Messing gibi ünlüler de delegelere Trump'a oy vermeme çağrısı yaptı.