Halep'te tahliyeler yeniden başladı

Suriye'nin Halep kentinin doğusundaki tahliye anlaşması yeniden devrede. Silahlı grupların dün gece otobüs yakması sonrası durdurulan tahliyeler bugün yeniden başladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye'de El Kaide bağlantılı silahlı kişilerin otobüs yakmasının ardından duran tahliye operasyonu yeniden başladı. Halep'teki silahlı grupların tahliyesine karşılık boşaltılması beklenen iki Şii köyünden otobüslerin çıkmaya başladığı belirtiliyor.

Halep'teki silahlı grupların güvenli tahliyesi, İran'ın isteğiyle, Türkiye sınırındaki İdlib'te iki yıldır silahlı grupların kuşatması altında bulunan Şii köyleri Fua ve Kefraya'daki yaralıların ve Şii militanların tahliyesi şartına bağlanmıştı. Ancak dün akşam bu iki köye gönderilen otobüsler, El Kaide bağlantılı Cund el Aksa örgütü tarafından ateşe verilmişti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, bu sabah Fua ve Kefraya'dan 10 otobüsün çıkış yaptığını duyurdu. Halep'teki tahliyelerin de dün gece yeniden başladığı belirtildi. Sağlık görevlileri, pazar akşamı kentin doğusundaki silahlı grupların sıkıştığı bölgeden 350 kişinin daha çıkarıldığını açıkladı. (Dış Haberler)