92 yaşındaki cumhurbaşkanı seçimlere hazırlanıyor

Zimbabve Devlet Başkanı Robert Mugabe'nin, 92 yaşında olmasına rağmen 2018 yılındaki başkanlık seçimlerine katılacağı açıklandı. Mugabe, 1987 yılından beri Zimbabve'nin başkanlık koltuğunda oturuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Afrika ülkesi Zimbabve'nin dünyanın görevi başındaki en yaşlı lideri unvanının da sahibi olan Robert Mugabe'yi, partisi 2018'de düzenlenecek olan başkanlık seçimleri için aday gösterdi.

Mugabe'nin partisi Zimbabve Afrikalı Ulusal Birliği (ZANU-PF), yaptığı açıklamada Mugabe'ye seçimlerde desteğini belirtti. Partinin gençlik örgütü Mugabe'nin isminin 'Başkan Robert Mugabe' olarak değiştirilmesi ve ömür boyu başkan olması gerektiğini belirtti.

 YÜZ YAŞINA KADAR BAŞKAN OLMAK İSTİYOR 

Mugabe, Zimbabve'de yapılan 2013 seçimlerini oyların çalınması iddiaların gölgesinde kazanmıştı. Ülkenin, Birleşik Krallıktan bağımsızlığını kazandığı 1980 yılından itibaren lider koltuğunda oturan Mugabe, görevini yüz yaşında bırakmak istediğini belirtti.

Muhalefet temsilcileri ise Mugabe destekçilerinin artık gerçekten koptuklarını, ülkede derinleşen ekonomik krizlerin ve artan işsizlik oranını göremediklerini belirtti.

Mugabe, 1970'li yıllarda lideri olduğu ZANU ile çoğunluğu beyaz olan Rodezya hükumetine karşı sürdürdüğü gerilla savaşı sonucunda ün kazanmıştı. (DIŞ HABERLER)

Madalyasız dönen olimpiyat ekibine tutuklamaMadalyasız dönen olimpiyat ekibine tutuklama