Morales dördüncü kez başkanlığa aday gösterildi

Bolivya Devlet Başkanı Morales'i partisi 4'üncü kez başkanlığa aday gösterildi. Morales, 2005 yılından beri ülkesinin başında.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bolivya'nın sosyalist Devlet Başkanı Evo Morales, dördüncü kez başkanlığa aday olma yolunda. Partisi Sosyalizm için Hareket, (MAS) ülkenin ilk yerli kökenli başkanı Morales'i 2019 yılında yapılacak başkanlık seçimi için aday gösterdi.

Ancak MAS'ın Morales'i aday göstermesinde bazı pürüzler var. Geçtiğimiz şubat ayında Morales'in dördüncü kez başkan olması için yapılan referandum yüzde 51 'hayır' oyu ile reddedilmişti. Morales, 2005, 2009 ve 2014 yılında yapılan seçimlerde başkan seçildi, görev süresi ise Ocak 2020'de dolacak. Morales'in tekrar seçilmesi için hükümetin anayasa değişikliğine gitmesi ön görülüyor.

 'HALK İSTERSE EVO DEVAM EDER'

Evo Morales, partisinin oy birliği ile aday olarak belirtmesinin ardından gazetecilere karardan mutlu olduğunu belirtti, "Eğer halk 'Evo ile devam edelim' derse bizde sağa karşı savaşmaya ve ilerleyişimize devam ederiz" dedi.

Morales, ülkenin çoğunluğunu oluşturan yerlilerin ve yoksul yoksul kesimlerin desteğine sahip.

 MUHALEFET TEPKİLİ 

Bolivya parlamentosunda bulunan Demokratik Hristiyan Partisi (PDC) lideri Jorge Quiroga, Morales'in adaylığına "Hayır, hayır demektir" sözleri ile tepki gösterdi. Quiroga, Morales'in tekrar seçilmesinin referandumdaki alınan sonuç nedeniyle anayasaya aykırı olacağını savundu. (DIŞ HABERLER)