Obama: Putin'den seçimin intikamını alacağım

ABD başkanı Barack Obama Rusya'nın seçimlere yönelik müdahalesine karşılık vereceklerini söyledi. Beyaz Saray müdahale operasyonunu Putin'in onayladığını iddia ediyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD başkanı Barack Obama Rusya'nın ABD seçimlerine müdahalesine karşı 'intikam alacaklarını' açıkladı.

Obama Ulusal Devlet Radyosu'na yaptığı bir açıklamada: "Herhangi bir yabancı devlet seçim sisteminin saygınlığına etki etmeye çalıştığında bizim seçtiğimiz bir yer ve zamanda  karşılık vermemiz gerektiği aşikardır" dedi. Obama G 20 Zirvesi sırasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le de bu konuyu konuştuklarını, Putin'in de bu konudaki rahatsızlığından haberi olduğunu iddia etti.

'MÜDAHALEYİ PUTİN ONAYLADI'

Obama yönetimi seçimlere müdahale etme kararının bizzat Putin tarafından onaylandığını düşünüyor. Senato azınlık grubunun lideri Harry Reid, "Eskiden KGB şefi olan bir adamın bunu yapması sonra da reddetmesi sizin için çok mu sürpriz olur" dedi. Beyaz Saray bu durumdan seçilmiş ABD başkanı Donald Trump'ın da haberi olduğunu iddia ediyor. G 20 zirvesinin hemen bir ay sonra ABD hükümeti, Demokrat Parti Ulusal Komitesi maillerinin hacklenmesiyle ilgili ana şüphelinin Rusya olduğunu açıkladı.

Beyaz Saray basın sekreteri Josh Earnest, Rusya'ya yönelik bir misilleme yapılıp yapılmayacağı sorusu üzerine göre bir yorum yapmak kaçındı. Earnest ABD'nin CIA'nin Rusya'nın Trump'a seçimleri kazanmasına yardımcı olmayı hedeflediği istihbaratına dayanan orantılı bir karşılık vermeyi düşündüğünü ifade etti. (Dış Haberler)