'Narcos gibi' Chavez dizisine Venezuela'dan tepki

Sony'nin, Venezuela'nın eski lideri Hugo Chavez'in hayatını anlatan dizisi tartışma yarattı. Venezuela Kültür Bankanı, dizinin çekilme amacının Chavez'i itibarsızlaştırma olarak ifade etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'li yapım şirketi Sony'nin Venezuela'nın eski devlet başkanı Hugo Chavez'in hayatını konu alan dizisi tartışma yaratmaya devam ediyor. Önümüzdeki yıl yayınlanacak 'El Comandante' isimli dizi, son fragmanıyla Venezuela'dan "Chavez yanlış yansıtılıyor" tepkisini çekti.

 'CHAVEZ'İ BARBAR OLARAK GÖSTERMEK İSTİYORLAR'

Venezuela Kültür Bakanı Freddy Ñánez dizi hakkında yaptığı açıklamada, "Bu öyle bir dizi ki dünya önünde eski liderimizi itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Chavez'i dünyaya bir barbar olarak göstermek için içine sadece kötü algı oluşturacak şeyler koymuşlar" dedi.

Fragman Kolombiyalı ünlü uyuşturucu çetesi lideri Pablo Escobar'ın hayatını ele alan Narcos dizisine benzetilirken, Ñánez bu duruma tepki gösterdi. Dizinin Venezuela halkının Chavez'i desteklediği gerçeğini örtbas etmek için çekildiğini savunan Ñánez, "Bu yüzden Chavez'i, Pablo Escobar gibi göstermek istiyorlar. Fakat biz onlara gerçek Chavez'in kim olduğunu göstermekle yükümlüyüz" ifadelerini kullandı.

MADURO: GERÇEK DİZİYİ BİZ ÇEKECEĞİZ 

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro da dizinin objektif olmadığını belirtti ve dizinin gerçeğini kendileri çekeceğini, "Biz Chavez'in orjinaline sahibiz, biyografisi önümüzde, bu yüzden biz de gerçek Chavez'in filmini ve dizisini ve onun gerçek Venezuelasını çekmeye karar verdik" sözleriyle açıkladı.

CASTRO İLE UYUŞTURUCULAR AYNI SAHNEDE 

Toplam 60 bölümden oluşacak dizinin ilk yayınlanan fragmanında Küba'nın yakın zamanda hayatını kaybeden eski Devlet Başkanı Fidel Castro'yu da temsil eden bir sahne bulunuyor. Sahnede Castro karakteri, "Chavez'e bir sürpriz yapalım" dediği sahnede ekrana uyuşturucu ticaretinden bir sahne geliyor. (DIŞ HABERLER)