Suriye'den yanlış fotoğrafla savunma!

Halep konusundaki 'yalan haber' tuzağına bizzat Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi de düştü. Irak'ta çekilen bir fotoğrafı Halep gibi gösteren Caferi, propaganda yapmakla suçlanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, 'Halep'te yaşananlara dair yalan haberler yapıldığını ve kurmaca katliam iddialarının dolaşıma sokulduğunu' anlatırken aynı tuzağa düştü. Caferi, Suriye askerlerinin sivillere iyi davrandığına kanıt olarak, Irak'ta çekilmiş bir fotoğrafı gösterdi.

Suriyeli temsilci önceki akşam düzenlenen BM oturumunda, "Halep'te sivilleri korumaya özen gösteriyoruz. Size bazı fotoğraflar göstermeme izin verin. Suriye ordusu Halep'te böyle yapıyor" diyerek, yaşlı bir kadının Halep'te askerler tarafından nasıl kurtarıldığına diar bir kare gösterdiğini söyledi.

Ancak bu fotoğraf Halep'te değil, aylar önce Irak'ın Felluce kentinin IŞİD'den kurtarılması sırasında çekilmişti. Caferi'nin o dönem Arap medyasında yaygın biçimde yayımlanan bu kareyi göstermesi kısa sürede anlaşılınca Suriyeli temsilci tepki çekti. (Dış Haberler)