Forbes'a göre 'dünya lideri' belli oldu

Forbes dergisi, 'dünyanın en etkili insanları' listesini yayımladı. Listede Rus lider Putin dört yıl üst üste ilk sırada yer aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Forbes dergisinin her yıl açıkladığı 'dünyanın en güçlü insanları' listesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dördüncü kez birinci oldu. İkinci sırada ABD'nin yeni başkanı Donald Trump, üçüncü sıradaysa Angela Merkel yer aldı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a listenin 56'ıncı sırasında yer verildi.

'İSTEDİĞİNİ ALIYOR'

Forbes listedeki her isim için kısa açıklamalar yayınlarken, Putin hakkında "Rusya devlet başkanı ülkesinin etkisini dünyanın neredeyse her köşesinde, kendi ülkesinden Suriye ve ABD başkanlık seçimlerine kadar kullandı. Putin istediğini almaya devam ediyor” denildi.

'ERDOĞAN OTOKRATLAŞTI'

Erdoğan hakkındaysa şu ifadelere yer verildi: "Türkiye cumhurbaşkanı olarak Erdoğan ülkenin demokratik sistemini yavaş yavaş otokrasiye doğru yöneltti. Erdoğan, başbakan olduğu dönemde İstanbul'da düzenlenen demokratik protestoları ezmesinden bu yana gücünü düzenli olarak sağlamlaştırıyor. Hükümeti de, gazetecileri, siyasi muhalifleri ve akademisyenleri hapse attığı gerekçesiyle yaygın olarak kınanıyor. 2016'da kendisini iktidardan indirmeyi amaçlayan bir girişimi atlattı. Ancak pek çok uzman başarısız darbenin Erdoğan'a siyasi düşmanlarını daha da tasfiye etmesine yardım etmek için tasarlanıp tasarlanmadığını sorguluyor."

10 EN GÜÇLÜ KİŞİ:

1- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin

2- ABD'nin yeni başkanı seçilen Donald Trump

3- Almanya Başbakanı Angela Merkel

4- Çin Devlet Başkanı Şi  Jinping

5- Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis

6- ABD MErkez Bankası (FED) Başkanı Janet Yellen

7- Windows'un sahibi, Bill & Melinda Gates Vakfı'nın Başkanı Bill Gates

8- Google'ın kurucusu Larry Page

9- Hindistan Başbakanı Narendra Modi

10- Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg