Esad Halep ‘zaferini’ Hz.İsa’nın doğumuna benzetti

Suriye Devlet Başkanı Esad, silahlı grupların Halep'ten çıkışı hakkında 'felsefi' bir mesaj yayınladı. Görüntülü mesajda Hz. İsa'nın doğumuna ve Hz. Muhammed'e vahiy inmesine atıf yapan Esad, "Bugün tarih yazılıyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Halep’te muhaliflerin çekilmeyi kabul etmesi ve tahliyelerin başlaması sonrasında ilk resmi açıklamasını yaptı. Esad, 'Halep'in özgürleştirilmesi' konusunda Suriye halkını kutlayarak, "Tarih yazılıyor" dedi.

Esad, Suriye devlet başkanlığı ofisinin Twitter hesabından yayımlanan bir video mesajla halka seslendi; Halep’in ele geçirilmesinin, Hz. İsa’nın doğumu, Hz. Muhammed'e vahiy inmesi ve SSCB’nin yıkılışı kadar önemli gelişmeler arasında sayılabileceğini söyledi.

"İnsanlar takvimi değil, tarihi hatırlar" diyen Esad şöyle devam etti: "Hz. İsa'dan önce - Hz. İsa'dan sonra diyoruz. Hz. Muhammed'e vahiy inmesinden önce-sonra diyoruz. Tarih, öncesinde ve sonrasında aynı değildir. Halep'i kurtardıktan sonra, sadece Suriye'deki durum değil, bölgesel ve uluslararası durum da değişti."

Esad, "Şu an her bir Suriye vatandaşı tarafından tarih yazılıyor. Tarih yazımı bugün başlamadı. Altı yıl önce, kriz ve savaşla beraber başladı" dedi. (Dış Haberler)