Yunanistan'da gündem: Erdoğan bir kaç ada alsa bir şey olmaz

Son günlerde gerilimli bir seyir izleyen Türkiye-Yunanistan ilişkilerine esprili bir katkı geldi. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı 'Türkiye uçak kaldırmaya korkuyor. Havalanırsa bir daha yurda geri dönmeyebilir' dedi.

Google Haberlere Abone ol

ATİNA- Yunanistan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kostas Zouraris, Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye’nin 'birkaç Yunan adasını' alabileceğini söyledi.

Yunanistan medyasına göre, Bakan Yardımcısı Kostas Zouraris “Belki şu an ülke olarak tehditle karşı karşıya olmadığımızı düşünüyorsunuz. Erdoğan bizden sadece birkaç ada talep ediyor. Birkaç ada kaybetsek bile bir şey olmaz. Adaları geri alacağız. Önemli olan bizden dilimizi (Helenceyi) almamaları” dedi.

Hükümeti küçük ortağı, milliyetçi-popülist Bağımsız Helenler'in (ANEL) üyesi olan Zouraris 'in sözleri eğitimin ve dilin önemini vurgulamak içindi. Geçtiğimiz günlerde Zouraris “Yunanistan’da herkes eski Helence’yi öğrenmeli” demişti.

Zouraris’in sözleri kısa zamanda Atina’da gündem oldu. Hükümet ve muhalefetten kimi siyasetçiler Bakan Yardımcısı’nın sözlerini kabul edilemez buldu.

Akşam saatlerinde ikinci bir açıklama yapan Zouraris şöyle dedi: “Bu sözleri Türklerin isteklerinin gülünçlüğünü göstermek için sarf ettim. Ayrıca, bu tehdidin varlığına inananların argümanlara sahip olmadığını göstermek istedim. Türkiye’de iç savaş ve uzunca bir zaman sürenden beri süren bir kriz durumu var. Türkiye uçak kaldırmaya korkuyor. Havalanırsa bir daha yurda geri dönmeyebilir”.