'Halep'teki silahlı gruplar Fırat Kalkanı'na katılacak' iddiası

Halep kentinde silahlı grupların tahliyesinde, kentten çıkan grupların Türkiye'nin yürüttüğü 'Fırat Kalkanı' operasyonuna katılacağı iddia edildi. Bölgeye geçecek grupların sayısı ise 'birkaç bin' olarak aktarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halep'teki silahlı grupların durumu için tahliye ve ateşkes görüşmeleri sürerken, bölgedeki grupların 'Fırat Kalkanı' operasyonuna katılacağı iddia edildi.

Al Jazeera'nın haberine göre şehirde bulunan silahlı gruplardan bazıları ayrılıp İdlip'e, oradan da Hatay üzerinden Kilis ve Gaziantep'e geçecek. Türkiye'den Cerablus'a geçirilecek olan gruplar oradan Türkiye'nin El Bab çevresinde sürdürdüğü 'Fırat Kalkanı' operasyonuna katılacak.

Halep'te çatışmalar yeniden başladıHalep'te çatışmalar yeniden başladı

Fırat Kalkanı'na katılacağı iddia edilen grupların sayısı hakkında ise bilgi verilmedi. Al Jazeera'nın bu sayıyı 'birkaç bin' olarak ifade etti.

Edinilen bilgilere göre El Bab bölgesine aktarılacak gruplar El Kaide'nin kolu olan El Nusra'yı kapsamıyor. El Nusra'nın İdlip'e geçip oradaki diğer El Nusra gruplarına katılacağı belirtiliyor. (DIŞ HABERLER)

Esad'dan ilk Halep açıklaması: Batı için fazla ileri gittik!Esad'dan ilk Halep açıklaması: Batı için fazla ileri gittik!