Esad'dan ilk Halep açıklaması: Batı için fazla ileri gittik!

Halep'te ateşkes hakkında ilk kez konuşan Suriye Devlet Başkanı Esad, Batı'yı 'ikiyüzlülükle' suçladı. Esad, "Ateşkes isteyenler esasında 'teröristlere karşı fazla ileri gittiniz" diyordu" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Halep'teki silahlı güçleri yenilgiye uğratması sonrası ilk söyleşisinde, Batı'ya 'sivillerden çok teröristleri koruma' suçlaması yöneltti. Rus televizyonu Russia Today'e konuşan Esad'ın tam hali bu akşam yayınlanacak söyleşisinden satır başları şöyle:

'AÇIKLAMALARIN SATIR ARALARINI OKUYUN'

Esad, "Batılı ülkeler Rusya ve İran'dan 'şiddeti durdurmanız' için size baskı yapmalarını istiyordu. Ordunuz ilerlerken ateşkes istiyorlardı" diyen muhabire şu yanıtı verdi:

"Siyasette satır aralarını okumak her zaman önemlidir. Önemli olan, ne talep ettikler değil. Açıklamalarının tercümesi şu, Rusya'ya 'lütfen Suriye ordusunun teröristler karşısındaki ilerlemesini durdurun' diyorlar. Açıklamalarının anlamı bu, devamını unutun. 'Teröristleri yenilgiye uğratmakta çok ileri gittiniz, bu olmamalı. Suriyelilere buna son vermelerini söylemelisiniz. Teröristler bize lazım' diyorlar."

'IŞİD SURİYE'DE ÖLDÜRÜNCE UMURLARINDA DEĞİL'

Suriye Devlet Başkanı, 'Batılı ülkelerin yeniden IŞİD'in eline geçen antik Palmira kenti hakkında niçin kınama yayınlamadığına' dair soruya da, "Eğer Palmira'yı hükümet ele geçirseydi kültür mirası için endişelenirlerdi. Halep'i teröristlerden kurtarırsak, Batılı yetkililer ve ana akım medya siviller için endişelenecek. Bunun aksi olduğunda, teröristler sivilleri öldürdüğünde veya Palmira'ya saldırıp sadece kiltür mirasını değil, insani mirası da yok ettiğinde kaygı duymuyorlar." (Dış Haberler)

Halep'te çatışmalar yeniden başladıHalep'te çatışmalar yeniden başladı

Halep'te yeni kriz: Tahliyeler ertelendiHalep'te yeni kriz: Tahliyeler ertelendi

Halep'te tahliyeler için anlaşma sağlandıHalep'te tahliyeler için anlaşma sağlandı