ABD, Suudilere silah satışını kısıtlayacak

Pentagon, Suudi Arabistan'a sattığı bazı silahlarda kısıtlamaya gideceklerini belirtti. ABD'nin aldığı kararda Suudilerin Yemen'de hava saldırılarında sivilleri vurmasının etkili olduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Suudi Arabistan'a yaptığı silah satışlarını kısıtlayacağını açıkladı. Pentagon yetkilileri silah kısıtlaması kararı vermelerinde Suudi Arabistan'ın Yemen'de sivillere yönelik yaptığı hava saldırılarının etkili olduğu belirtildi.

Pentagon yetkililerinin aldığı karara göre ABD, Suudi Arabistan'a bundan sonra güdümlü füze satmayacak.

Suudi Arabistan Ekim ayında Yemen'de sivillerden oluşan bir cenazeyi hava saldırısı ile bombalamış, saldırıda 140'ın üzerinde sivil hayatını kaybetmişti.

Yemen'de cenaze törenine saldırıYemen'de cenaze törenine saldırı

Saldırıdan sonra Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Ned Price, Suudi Arabistan'ı uyanmış ve müttefikliklerinin 'açık bir çek olmadığını' belirterek iki ülke arasındaki ortaklığa dair eleştirilerde bulunmuştu.

 3 MİLYAR DOLARLIK ANLAŞMA 

ABD her ne kadar güdümlü füzelerin satımını kısıtlasa da diğer körfez ülkeleri gibi en çok askeri mühimmat sattığı ülkelerden biri Suudi Arabistan. İki ülke arasındaki yapılan anlaşmaya göre Suudi Arabistan'ın 3 milyar dolar değerinde helikopter alması planlanıyor. (DIŞ HABERLER)

ABD Yemen'de Husileri vurduABD Yemen'de Husileri vurdu