Çipras, Erdoğan görüşmesini bekliyor

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yapacağı görüşmeyi bekliyor. Görüşmede Kıbrıs sorunun yanı sıra Lozan tartışmaları ve mülteci krizinin de gündeme gelmesi bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Kıbrıs sorununu tartışmak ve Ocak ayındaki Beşli Zirveye hazırlanmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirilmesi planlanan görüşmeyi bekliyor. Görüşmeden çıkacak sonuca göre Atina, Kıbrıs sorununda yeni bir rota çizecek.

Konu ile ilgili olarak Yunanistan Hükümet Sözcüsü Dimitris Tzanakopoulos açıklama yaptı. Tzanakopoulos göre, perde arkasında Çipras-Erdoğan görüşmesi ile ilgili yoğun bir diplomatik trafik yaşanıyor. Atina, bu konudaki gerekli bilgilerin ilerleyen günlerde kamuoyuna açıklanacağını vurguluyor.

Yunanistan, Erdoğan ile olası randevuya büyük önem atfediyor. Görüşmede Kıbrıs sorununun yanı sıra Lozan Anlaşması, Ege Denizi ve mülteci sorunu gibi konuların da gündeme gelmesi bekleniyor.

Diğer yandan, Atina-Ankara hattındaki temaslarını yakından takip eden Kıbrıs Cumhuriyeti, Ocak ayındaki zirvenin çok taraflı bir mahiyet kazanması için elinden gelen her türlü çabayı sarf ediyor. İlerleyen saatlerde Çipras ile görüşecek olan Nikos Anastasiadis, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin tüm üyelerini Kıbrıs Zirvesine davet etti.

Ayrıca, Lefkoşa bu toplantıda Avrupa Birliği’nin de yer alacağını vurguluyor.