Irak yönetimi: Türkiye dost değil, sınır güçlendirmeliyiz

Irak İçişleri Bakanlığı’ndan bir heyet bugün başkent Erbil’i ziyaret etti. Bakanalık temsilcisi Hezali Türkiye'nin dost olmadığını bu yüzden sınırın güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak, IŞİD'le yürüttükleri savaştan sonra Türkiye, Suriye ve Ürdün sınırlarını korumak için Kürtlerden destek istiyor.

Irak'ta KDP'yi destekleyen Rudaw sitesinin haberine göre  Irak İçişleri Bakanlığı’ndan bir heyet bugün başkent Erbil’i ziyaret etti.

Irak İçişleri Bakanı Temsilcisi Akil Hezali, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Kürdistan Bölgesi yetkilileriyle sınır bölgelerindeki durumu ele alacaklarını ve IŞİD'le mücadele sona erdikten  sonra sınır bölgelerinin daha iyi korunması için herkesin destek vermesi gerektiğini söyledi.

Rûdaw’ın edindiği bilgiye göre Akil Hezali’nin bugünkü görüşmelerde, “İran sınırında askere ihtiyacımız yok çünkü İran bizim düşmanımız değildir. Ancak Türkiye, Suriye ve Ürdün sınırlarımızı güçlendirmemiz gerekiyor” dediği öğrenildi.

Sınır Muhafızları İkinci Alay Komutanı Tuğgeneral Muhammed Reşid Süleyman, Kürdistan Bölgesi’ne bağlı olduklarını, bu gibi durumlarda bağlı oldukları merciden emir gelmesi gerektiğini belirtti.

Tuğgeneral Reşid Süleyman, “Irak Sınır Muhafızları alay komutanlıklarının önemli bir kısmı Kürtlerden oluşuyor. Komutanların önemli bir bölümü de Kürt’tür. IŞİD bölgeden püskürtüldükten sonra bu sınırları korumak daha da meşakatli olacak” şeklinde konuştu.