Halep'te operasyonlar 'şimdilik' durdu

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye ordusunun Halep'teki operasyonlarını durdurduğunu açıkladı. ABD'yle Rusya bugün Suriye için yeniden masaya oturacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halep'in doğusunda silahlı grupların elindeki bölgelerin büyük kısmını geri alan Suriye ordusunun, insani yardım çağrılarının ardından operasyonlarını kısmen durdurduğu belirtildi. Açıklama, Şam yönetimin en yakın müttefiki Rusya'dan geldi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Suriye ordusunun Halep'in doğusundaki operasyonlarını geçici olarak durduğunu açıkladı. Lavrov, "Bugün size şunu söyleyebilirim ki, Suriye ordusunun Doğu Halep'teki askeri operasyonları askıya alınmıştır çünkü sivillerin tahliyesi için büyük bir operasyon yürütülüyor" dedi. Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları toplantısının düzenlendiği Hamburg'da konuşan Lavrov, 'nihai çözüm' için ABD'yle yeniden bir araya geleceklerini de açıkladı.

Rusya'nın bu açıklamasının ardından, bölgedeki bombardımanların 'kısmen' azaldığı belirtiliyor. BBC'ye göre silahlı grupların elindeki Kalasseh ve el Maadi bölgelerinden gece boyu top ve silah sesleri gelirken, kentin hükümet kontrolündeki bölümünde bulunan bir Reuters muhabiri de benzer bir bilgi verdi. Rusya Dışişleri'yse, son 24 saatte yaklaşık 8 bin 500 sivilin bölgeyi terk edebildiğini duyurdu.

Suriye ordusu dört yıldır silahlı grupların kontrolünde olan Halep'in doğusundaki operasyonda, şu ana kadar bölgenin yüzde 75'ini ele geçirdi. (Dış Haberler)

halep-2