Hollandalı ırkçı siyasetçi ayrımcılıktan suçlu bulundu

Hollandalı aşırı sağcı siyasetçi Geert Wilders ayrımcılıktan suçlu bulundu. Ancak Wilders ceza almayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hollanda'da mart ayındaki seçimler öncesi oylarını artırmış görünen aşırı sağcı ve Müslüman karşıtı siyasetçi Geert Wilders'in ayrımcılık ve nefret suçlamasıyla yargılandığı davada karar çıktı. Wilders, hem ayrımcılıktan hem de Faslılara karşı nefret suçundan suçlu bulundu. Fakat savcıların istediği beş bin euroluk para cezası reddedildi.

Wilders, 2014 yılındaki bir mitingde Faslı göçmenlere ayrımcılık yapmak ve nefret suçunu yaymakla suçlanıyordu. Söz konusu olayda Hollandalı siyasetçi, ülkedeki Faslıların 'gitmesi' lehine "Daha az, daha az!" diye slogan atan destekçilerine "Bunun çaresine bakacağız" yanıtını vermişti.

Dava süresince ifade özgürlüğü hakkını kullandığını ve 'soykırım çağrısı yapmadığını' savunan Wilders, karardan hemen önce yaptığı açıklamada da geri adım atmadı. De Telegraaf gazetesine konuşan Wilders, "Hiçbir karar, aklama veya ceza bir şey değiştirmeyecek. Fas sorunu hakkında gerçeği söylemeye devam edeceğim, hiçbir yargıç, siyasetçi veya terörist beni durduramayacak" dedi. Wilders mahkumiyet kararı üzerine attığı bir tweette kendisinin başkanı olduğu Özgürlükler Partisi'ne düşmanlık besleyen üç yargıcın Faslıların beslenmesine, kendisinin ve Hollanda'nın yarısının ise cezalandırılmasına karar verdiğini iddia etti.

(Dış Haberler)