Yolsuzluk karşıtı Bakan vergi kaçakçılığından hapse giriyor

Fransa'nın eski bütçe bakanı Jérôme Cahuzac, vergi kaçakçılığı ve kara para aklamadan üç yıl hapis cezasına çarptırıldı. Cahuzac, görevde olduğu sürede vergi kaçakçılığına karşı yürüttüğü kampanyalarla biliniyordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'da yolsuzlukla yargılanan eski bütçe bakanı Jérôme Cahuzac'ın davası sonuçlandı. Vergi kaçakçılığından yargılanan eski bakan, üç yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Fransa'nın başkenti Paris'te görülen davada, vergi kaçakçılığına karşı yürüttüğü kampanyalarla bilinen Cahuzac'ın kara para akladığı banka hesapları ortaya çıktı. Cahuzac üç yıl kesinleşmiş hapis ve beş yıl seçilememe cezasına çarptırıldı.

MİLYON EUROLUK YOLSUZLUK 

Cahuzac'ın adına, İsviçre, Singapur ve Man Adası'nda kara para aklamak için hesaplar ortaya çıkmıştı. Bu hesaplarla Cahuzac'ın toplam 2.5 milyon euro para akladığı belirtildi.

Cahuzac, 2012'yılında ortaya çıkan yolsuzluk iddialarını ilk zamanlarda reddetmişti. Cahuzac, haber sitesi Mediapart tarafından ortaya atılan iddiaları parlamentoda yaptığı konuşmada, "Mediapart web sitesindeki iddiaları kesin olarak reddediyorum. Benim şu ana dek hiçbir zaman yabancı bankalarda hesabın olmadı. Ne şimdi ne de daha önce" demişti.

Cahuzac, hakkında iddiaların kanıtlanmasının ardından Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın talebiyle 2013'te istifa etmişti. (DIŞ HABERLER)