Esad: Savaş Halep'te bitmeyecek!

Suriye lideri Esad, Halep hakkında ilk kez konuştu. Esad, "Halep'i alsak bile teröristlerle savaş devam edecek" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ordunun ilerlediği Halep'teki son gelişmeleri ilk kez değerlendirdi. Esad, Halep'in savaşın kaderini tümden değiştireceğini ancak çatışmalara son vermeyeceğini söyledi.

Esad "Halep, Suriye'deki mücadelenin gidişatını tamamen tersine çevirecek" dedi. Suriye'nin El Vatan gazetesiyle söyleşi yapan Esad, silahlı grupların Şam ve Humus'taki yenilgilerinden sonra Halep'i 'son umut' olarak gördüğünü belirtti.

Suriye lideri temkinli bir dil kullanarak şöyle devam etti: "Halep'in bizim için bir zafer olacağı doğru, bu büyük bir adım olacaktır ama gerçekçi olalım, bu Suriye'deki savaşın sona ereceği anlamına gelmez. Teröristler her yerde. Halep'i geri alsak bile onlara karşı savaşımız devam edecek."

Suriye lideri, sivillere yardım için Halep'te yapılan ateşkes çağrılarına karşı çıkarken,hükümetle isyancı gruplar arasında yapılacak 'yerel anlaşmalar'ı savunup savaşın bu yolla son bulabileceğini söyledi. Suriye hükümeti bu tür anlaşmalarla bazı isyancı grupların başkent Şam çevresindeki bölgelerden çekilmesini sağlamış, militanlar Türkiye sınırındaki İdlip bölgesine çekilmişti. (Dış Haberler)