Trump Boeing'i vurdu: Düştü kalktı!

ABD'nin müstakbel başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'ın havacılık şirketi Boeing'den yeni uçak alımını durdurmasını istedi. Şirketi hisseleri bu açıklamayla değer kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de başkan seçilen Donald Trump'ın Amerikan havacılık firması Boeing'e Beyaz Saray'dan verilen yeni siparişin iptal edilmesi şirketin hisselerini vurdu. Boeing’in hisseleri, açıklamanın ardından yüzde 1,6 değer kaybederek hisse başına 152,16 dolardan 149,75 dolara geriledi. Şirketin bu sırada 1 milyar dolarlık değer kaybettiği belirtilse de hisseler sonradan toparlandı.

Trump Twitter'dan yazdığı mesajda şu ifadeleri kullanmıştı: "Boeing, gelecek başkanlar için kullanılacak yeni Air Force One 747’iyi üretiyor ancak maliyeti kontrolden çıkmış, 4 milyar dolardan daha yüksek. Siparişi iptal edin."

Müstakbel başkan, bu paylaşımının ardından gazetecilerle görüşmesinde aynı görüşü yineledi: "Boeing’in çok para kazanmasını isteriz ama o kadar çok değil."

BEYAZ SARAY: RAKAMLAR DOĞRU DEĞİL

Boeing yeni Air Force One uçağı için ön hazırlık ihalesini geçen ocakta kazanmış ancak toplam maliyet konusunda kesin açıklama yapılmamıştı. Beyaz Saray da Trump'ın maliyet konusunda doğru rakam vermediğini savundu. Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, ABD Başkanı Barack Obama'la seyir halindeyken bizzat Air Force One'da yaptığı açıklamada, Trump'ın verdiği rakamların Pentagon'la Boeing arasındaki anlaşmayla örtüşmediğini söyledi.

ABD başkanları, 1990'lardan bu yana uçuşlarında yüksek güvenlikli Air Force One'ı kullanıyor. (Dış Haberler)